dilluns, 29 d’abril de 2013

Kfé Innovación #kfe07 a Sant Feliu #SFL01

El proper divendres 17 de maig, de 18 a 20 hores, tindrà lloc una nova convocatòria del Kfé Innovación i Sant Feliu de Llobregat serà seu d'una de les diverses trobades que és faran a Catalunya, Espanya i el món. A la nostra ciutat aquest esdeveniment tindrà lloc als Espais de In
En aquest enllaç podràs fer la inscripció a la seu de Sant Feliu del Kfé: http://kfe07santfeliu-es2005.eventbrite.com/?rank=1

Kfé Innovación
En el cas de Sant Feliu de Llobregat, aquest any la temàtica és global a totes les seus: la emprenedoria des de la globalitat, una qüestió que donarà continuïtat al tema de debat de l'anterior edició del Kfé a la nostra ciutat que es va celebrar al juny de l'any passat i que va ser el coworking.

Avui en dia les TIC són essencials a la nostra societat i són absolutament necessàries per a què les microempreses puguin adaptar-se a la situació actual i transformar-se i ser més competitives. I per això és absolutament necessari que estiguin en constant formació per una millor gestió empresarial.

Un emprenedor ha de tenir la capacitat d’afrontar i analitzar els problemes i les situacions, tenint una actitud positiva, on la resiliència serà bàsica per a poder assumir i acceptar els riscos, i treure aprenentatge dels possibles fracassos, i serà important ser flexible i imaginatiu. Ens expliqueu la vostra experiència?

En aquesta nova era del compartir coneixements i experiències, l’emprenedor també ha de tenir actituds de lideratge, motivant el seu equip de treball, fent que aquests siguin membres actius i implicats, perquè del seu esforç dependrà l’èxit de l’empresa. A banda també s’han de tenir una bona formació i coneixement TIC, així com del sector.

El més important, és per qualsevol emprenedor, analitzar bé els seus coneixements o aptituts, recursos, i actituts per a prendre una decissió sobre cap a on dirigir-se sigui montar la seva empresa, associar-se amb altres per poder tirar endavant, etc.  Coneixeu el "cubo del emprendizaje"?
La idea és que, en el marc del Kfé Innovación, es puguin debatre i analitzar aquestes qüestions, de l'emprenedoria com a solució a la crisi, de l'emprenedoria social, etc, amb múltiples actors i agents de Sant Feliu de Llobregat i, entre tots i totes, puguem conceptualitzar que hem de fer entre tots per millorar-ho.

Algunes de les qüestions que es debatran són:
  • L'emprenedoria va més enllà de l'empresa? 
  • Què és un emprenedor social? 
  • Teniu suficient recolzament? Com contacteu amb aquelles persones que us poden ser d'interès? Seria de gran utilitat una xarxa de col·laboració entre emprenedors? 
  • Podem ser emprenedors sense tenir en compte les TIC? Cal ser jove per ser emprenedor o té més a veure amb les competències? 
  • Cal ser lider per emprendre? 
  • Heu fracassat amb algun negoci i heu tret un aprenentatge de l'experiència per a aconseguir tirar endavant un següent? 
  • Sou capaços d'analitzar els problemes i assumir riscos? Emprendre en solitari o en equip?
En definitiva, que demanem el teu ajut per tal que, entre tots, trobem les fórmules per imaginar espais agradables i estimulants on treballar en comunitat, compartir recursos i donar peu a sinèrgies i col·laboracions.

Vols saber més sobre el Kfé Innovación?

Kfé Innovación és un format de trobada en el qual unes 20 persones es reuneixen presencialment al voltant d'un cafè per parlar de temes relacionat amb la innovació.

Com funciona Kfé Innovación?

L'objectiu del temps de la sessió serà arribar a un consens entre les persones assistents, on s'aconsegueixi una proposta d'acció relacionada amb el tema triat. Aquesta proposta d'acció, concretada en un llistat de propostes derivades del debat, es llançarà a la resta de seus. Les converses a la Xarxa, així, es barregen via xarxes socials entre tots / es els / les participants de les diferents seus. Amb tota la informació recollida es crearà un llibre electrònic gratuït amb tants capítols com seus existeixin, escrits per els coordinadors de cada seu. En ell es recolliran totes les experiències, debats, iniciatives, reflexions…

La trobada presencial de Sant Feliu es farà a la Sala d'Actes de la Torre del Roser. El hashtag, o etiqueta, general de la convocatòria de Kfé Innovació a Twitter és #kfe07 i el particular de l'esdeveniment a Sant Feliu és #SFL01

Esperem comptar amb la participació a la Xarxa de molts santfeliuencs en aquesta iniciativa lliure i oberta amb una nova metodologia de debat que s'organitza per segona vegada a la ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada